Duschkabin och element
Ikväll har vi varit och införskaffat en duschkabin och ett antal element. Dushkabinen är en vanig enkel variant som förhoppningsvis kan användas nästa vecka. Elementen skall monteras i källaren så det blir lite bättre uppvärmt där.
I morse var det riktigt tråkigt att lämna gården för att åka till jobbet i Enköping, det var både tidigt och tråkigt väglag. Jag var en riktig väglus som blev omkörd av massor av vana pendlare.Jag tyckte inte jag kunde köra fortare än vad jag gjorde men vad tycker ni? Visst ska man väl köra i den hastighet man känner sej trygg! Det är ju viktigare att kunna komma tillbaka till vårt efterlängtade hem hel och hållen. Idag tänkte jag på att det är en bra tid att flytta till ett nytt ställe mitt i slaskiga vintern när det ser som sämst ut i trädgården,för då får man ju vara med från start när våren kommer och se allt det nya växa fram, om det nu finns något som ruvar därnere i marken. Trädgårdsarbete och anläggning är ju ett stort intresse hos mej, jag har gott om tålamod med ogräs och besvärliga rötter och stenar.
Som jag visade i ett tidigare  inlägg så behöver alla träd föryngras och snyggas till på tomten. Nog aka jag väl få utlopp för mina trädgårsbehov på Gamla Malmgården. Och sen ska husbonn och jag njuta av något gott mitt i all grönska som ett ritigt Mandelmannspar. Vi hörs i morgon igen gott folk, suss gott. 
Krolllilja. En blomma som finns i en annan trädgård jag har mycket kär. Jag ska så fort det går hämta lökar därifrån och plantera. denna vackra växt är visst ovanlig sägs det och jag kan komma åt hur många som helst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insynssydd av filmjölk
Har ni hört talas om att man kan göra typ blästrade fönsterrutor av filmjölk? Visst låter det spännande. Jag har testat på innerdörrarnas glasrutor på Gamla Malmgården. Man tar bara lite vanlig filmjölk och duttar på rutan med en disksvamp. Om man vill kan man göra mönster som man tejpar på rutan eller använda schabloner. Jag ville ha mina nedre rutor helt insynsskyddade så jag gjorde utan mönster. Filmjölken torkar av sej själv och bildar som kristaller. Om man tejpat gäller det att vänta med att dra bort tejpen tills filmjölken torkat ordentligt. Jag fuskade lite och blåste torrt med en hårfön. Tröttnar man man är det bara att tvätta bort och göra nytt. Jättekul att prova och experimentera med detta. Och det luktar inte gammal rutten filmjölk från rutan. Här är bilder från mitt testande, fortsätter mer nån annan dag.
Testade att dra runt i filmjölken med fingret innan det torkat.
 
 Jättekul att prova, låt mej hör hur det gick om någon får lust att prova
Smulor i sängen.
En kopp te med honung och två hårda mackor i sägen. Det är en värdig frukost för en kommandora- Snart stiger jag upp och börjar dagen, men en stund till njuter jag av lugn och sillhet på Gamla Malmgården bland alla mjuka varma kuddar och täcken.
Så ser utsikten ut idag från sängen men den kommr att förändras en del så småningom.
Vi hörs senare idag go vänner, hoppas ni har en bra morgon ni med.