Stylad metalltunna
Just nu sker inte så jättestora förändringar på Gamla Malmgården. Vintern och kylan begränsar oss. Det är en bra tid nu att få reda på hur allt funkar vintertid här. Pannan har ju en tendens att retas till exempel. Den stänger av sig lite då och då och då är det bara att kila ner i källaren och starta om den. Förmodligt har det att göra med luft i systemet. Vintern är ju den tid då sakernas funktioner får bekänna färg. I natt funkade pannan hela natten, men då slog elen plötslig ifrån istället. Det visade sig vara ett större fel än i vårat hus så snart var strömmen tillbaka. Annars småfixar vi mest med smått och gott tills våren kommer och vi fått bott in oss ordentligt.
 
En grå metalltunna har blivit stylad med guldhandtag istället för silver.
 
Snyggt blev det. Sprayfärg och klarlack gjorde jobbet.
Krukväxters fasa.
Hur lyckas ni med era krukväxter under vintern? Det gäller att ha en sval plats med bra luftfuktighet för att de ska trivas på bästa sätt. Den varma luften ovanför elementen torkar ut och snor all fuktighet för de stckars växterna. I alla fall är det så hemma hos mej. Det hjälper inte att bara vattna och vattna heller. Det är som när man själv ätit något man blir riktigt törstig av och försöker släcka törsten med massa vatten. Till slut hjälper det inte alls och det bara kluckar och skvalpar i magen. Så ser flera av mina växter ut att må just nu. De som mår sämst får en svalare akutplats i köket vid diskbänken vid fönstret, där har fler fått åerhämta sej.
 
Här är en som står lite inne i rummet. Den mår rätt bra av de.
 
 
Annars får man njuta av några konstgjorda arrangemang och hoppas på snar bättring av förutsättningarna för krukväxterna inomhus. Nu blir det natti natt för alla gröna vänner och mej.
 
 
Vad gör jag
Ja vad händer därinne i värmen på Gamla Malmgården kanske någon undrar.
 
Nyss hemkommen från en tur ute i kylan så föredrar jag att se på solen genom fönstret. Vackert är det ju i alla fall. För att pigga upp med lite grönt så köpte jag lite blomster i dag. Hoppas de tålde kylan i transporten.
 
Detta är en grön favorit i mitt fönster. Schefflera, så vackra med sina blomliknande bladformationer. Tacksamma att odla är de också. Nu ska jag kolla genom förrådet efter snygga krukor eller korgar.
 
Sedan är det dags för pensel och målarfärg igen, frukosthörnan behöver lite färg på de ställen som var bakom bänkskivan
 
Här blir det mysigt att sitta, en liten vrå i köket för vila.